Caravantrining

Een rijvaardigheidsrit voor de rijbewijshouder B, die al vele jaren zijn/haar rijbewijs heeft. Om uw rijvaardigheid bij te schaven, gaat u zekerder rijden en de mede-weggebruikers
zullen u daarvoor dankbaar zijn. Theorieles, daarin krijgt u onder meer te horen wat er in de loop der jaren zoal is veranderd aan regels en borden in het verkeer. Het nieuwe rijden, bespaart brandstof en daardoor het milieu.

Caravantrining volgen

Elk jaar weer verschijnen er foto’s in de krant waarbij het complete inventaris van een caravan verspreid over de snelweg ligt. De vakantie is dan letterlijk in één klap over. Wil je het risico verlagen dat het jou overkomt of tik je soms net iets te vaak een stoeprand aan? Dan kun je overwegen om een keer een caravantraining te gaan doen.

Op onze website staat een artikel: Rijden met de caravan die je al een heel eind of weg helpt maar dat geeft je er nog geen gevoel bij.

Onder begeleiding van een ervaren instructeur worden je dan de kneepjes van het rijden met de caravan bijgebracht. Dit vindt plaats op een veilig en afgesloten terrein met je eigen auto en caravan. De training bestaat uit een theorie- en praktijkdeel. Deze trainingen zijn leerzaam en leuk voor zowel de beginnende als de meer ervaren caravanner.

Tijdens een caravantraining worden diverse punten behandeld zoals: spiegelinstelling, bandenspanning, juiste belading, kogeldruk, parkeren, achteruit rijden, bijzondere manoeuvres uitvoeren met de caravan, voorkomen van slingeren, juist reageren bij slingeren en snelheid.

De rijtrainingen kunnen gedaan worden in groepen maar er zijn ook aanbieders die privélessen aanbieden.

Een caravantraining begint bij: € 80,00 voor 2 uur en loopt op tot € 250,00 voor een hele dag. Aan het einde van sommige trainingen ontvang je een certificaat.

Zo’n certificaat voegt feitelijk niet veel toe maar mocht het eens nodig zijn dan kun je aantonen dat je er alles aan gedaan hebt om veilig op weg te zijn met de caravan.

Na het volgen van een caravantraining heb je meer vertrouwen in jezelf en de combinatie. Je rijdt meer ontspannen dus raak je ook minder snel vermoeid. Parkeren, manoeuvreren en achteruitrijden bij aankomst op de camping zal met groot gemak gaan.

a je op pad met je caravan of aanhangwagen? Dan is een vlakke weg vaak geen probleem. Maar rij je met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreer je je caravan moeiteloos op je campingplaats?

Het rijden met een aanhangwagen is niet zo eenvoudig. De auto gaat zich anders gedragen, het gewicht is anders en het remmen ook. Daarnaast vergen parkeren en achteruitrijden ook de nodige oefening. Eén intensieve caravantraining met deskundige instructeurs en je beheerst de belangrijkste technieken.

Wat leer ik?

– Ervaar wat wel en niet kan wanneer je met een caravan rijdt
– Je zichtbaarheid verbeteren en zelf goed leren kijken
– De juiste kennis om goed voorbereid en veilig op vakantie te gaan
– Manoeuvreren met de caravan
– Behendigheid met de caravan

Onderdelen training

Deze training bestaat uit een kort stukje theorie en veel praktijk in het recht achteruitrijden en het rijden van een cirkel voor- en achteruit (schaarhoek). Een efficiënte mix van theorie en onderstaande praktijkonderdelen:

– Cirkel voor- en achteruit rijden
– Recht achteruitrijden
– Spiegels gebruiken
– Manoeuvreren

De training duurt in totaal 8 uur, inclusief een lunch.

Eigen auto

Aan deze training neem je standaard deel met eigen auto- (trekhaak) en caravancombinatie. Deze training wordt met maximaal 3 deelnemers georganiseerd.

Partnerdeelname

Deze persoon zit bij jou in de auto, neemt deel aan de theorie en wordt betrokken bij het programma. Voor € 79,- inclusief lunch en theorieles, kun je een vriend, je partner of een collega meenemen. Dit kan je aangeven in het boekingsformulier.

Verhuisbedrijf Den Haag gezocht?